Energijsko čiščenje prostora

Zakaj energijsko očistiti svoj dom?

Dom je prostor, kjer se družimo, pogovarjamo, mislimo, čustvujemo, spimo, jemo, se razvijamo, prostor, mesto, kamor se iz našega vsakdanjika vedno znova vračamo. Je najbolj pomembno mesto, ki nam mora nuditi svoje zatočišče in mir. Pa je vedno tako? Občutimo v svojem domu mir? Smo sproščeni in polni energije? Žal ni vedno tako. Tako, kot je pomembno kako skrbimo zase in za svoje telo je tudi pomembno kako skrbimo za svoj dom oziroma svoje prostore. Redno pospravljamo, brišemo prah, sesamo in tako, kot redno skrbimo za fizično čist dom, bi morali poskrbeti za energije v našem domu in ga očistiti vseh negativnih energij. Vsaka stvar ima svojo energijo, vsak predmet ima svojo energijo, naše telo ima svojo energijo in prav tako jo ima prostor. Energija v prostoru se polni in prazni in je odvisna od našega vsakdanjika, počutja, misli, čustev, odnosov in pa tudi od prejšnjih stanovalec in njihovih odnosov. Če se v svojem domu ne čutite popolnoma sproščeno, če vas večkrat boli glava, ste bolani, brezvoljni, zaskrbljeni, nemirni, slabo spite, je zelo pomembno, da se energije v vašem domu prečistijo.

Izvor tehnik čiščenja prostora sega v daljno preteklost. Obredi za čiščenje in povzdigovanje energije domov, svetišč, oltarjev in javnih mest, so obstajali skozi vso zgodovino, ljudje pa so izvajali te tehnike iz zelo preprostega razloga – ker učinkujejo. Starodavni zdravilci so se zavedali vpliva okolja na posameznikovo zdravje in blagostanje (npr. že v prvobitnih kulturah so šamani pripravljali posebne obrede, s katerimi so posvetili nove domove ali vaške koče).

Čiščenje prostora zmore preobraziti energijo doma in igra pomembno vlogo pri vračanju ravnovesja in pomena v naše življenje.

Metod oziroma tehnik čiščenja prostora je veliko, uporabljajo pa se lahko vsakodnevno oziroma vsakič ko si zaželimo energijsko spremembo svojega okolja. Temeljito čiščenje energij v prostoru pa je priporočljivo po bolezni, prepiru, nezaželenem obisku, pred vselitvijo v nov dom, preden prinesemo iz porodnišnice novorojenčka ipd.